PROGRAM

NMX 30 juni – 2 juli 2014

Ladda ner programmet som PDF>>Programblad NMX Almedalen

Dag 1:

Värd: Musiksverige
30 juni, kl 13.00 – 16.00
Tonsättarnas hus, Skeppsbron 18, Visby

Program:
13.00 Föredrag – Ekon. dr. Linda Portnoff, Musiksverige, presenterar statistikrapporten Musikbranschen i siffror – statistik för 2012 om den svenska musikmarknadens utveckling de senaste åren.

13.45 Paneldiskussion – Vad betyder den ekonomiska utvecklingen? Representanter från olika delar av musikbranschen hjälper oss att tolka utvecklingen utifrån sina olika perspektiv. Samtalet leds av Linda Portnoff.

Deltagare i panelen: Lisa Cronstedt (IFPI Sverige), Love Antell (artist), Lina Thomsgård (Frau), Monica Ekmark (Universal Publishing & Musikförläggarna), Ola Broquist (Luger).

14.15 Kort paus

14.25 Livemusik – Love Antell bjuder alla goda seminariebesökare på ett smakprov från sitt kommande album.

Efter musiken: en bit mat och mingel – Diskussionen fortsätter över en bit mat, mingel och läskande drycker.

16.00 Slut på programmet, tack för att du kom!

DAG: 2

Värd: Föreningen Svenska Tonsättare
1 juli, kl 09.30 – sent in på kvällskvisten.
Tonsättarnas hus, Skeppsbron 18, Visby

09.30 – 13.00 NMX Sessions.
Hur kan man lösa samhällsutmaningar med hjälp av musik? (endast inbjudna deltagare) Många använder redan idag konstnärliga verktyg för att komma åt svårlösta utmaningar som ungdomars utanförskap, kommuners självbild eller äldres engagemang i samhället; metoder där processen och deltagandet är viktigare än det klingande resultatet. Genom en serie workshops bearbetar särskilt inbjudna deltagare från alla delar av samhället dessa frågor.

13.00 Såhär löser man samhällsutmaningar med hjälp av musik.
Offentligt seminarium.
Deltagarna i förmiddagens workshops visar hur man med hjälp av musikalisk verksamhet kan lösa aktuella samhällsutmaningar.

15.00 Förnyelse eller arv – om en idébank för en annan orkesterrepertoar Generalprogrammen från de svenska konserthusen är till förvillning lika i sitt repertoartänkande – musik skriven för 200 år sedan av döda tyska män och ett hundratal verk roterande likt en best-of-spellista i reklamradion. I en föränderlig omvärld behöver vi konserthus som speglar samtiden med historien som relief, inte tvärtom. Vi tar fram rödpennorna och stryker under det som är rätt och stryker det som är fel.

FACIT/Face it presenterar ett idéprogram med positiva pekpinnar och ett annat sätt att tänka kring repertoar och konserter.

16.00 – 17.00 Diskussioner med musikmänniskor Diskutera direkt med levande tonsättare och musiker hur vi kan utveckla samhället med hjälp av musikalisk verksamhet.

21.00 Livekonsert! Trion Erlandsson/Hernandez/Loxbo spelar nya och gamla kompositioner av nu levande tonsättare. Musik du inte förut visste att du älskar!

DAG: 3

Värdar: Musikarrangörer i Samverkan (MAIS/MCR), Musikcentrum Riks, Riksförbundet Svensk Jazz, RANK (Riksförbundet för Arrangörer av Nutida Konstmusik) och RFoD (Riksförbundet för Folkmusik och Dans)

2 juli, 12.00 – 18.30
Tonsättarnas hus, Skeppsbron 18, Visby

Program:

Det fria musiklivet i Almedalen – Hur skapar vi ett musikliv för alla?
Musik är på egen hand ett gigantiskt transportsystem för alltifrån konstnärliga idéer till sociala behov, kommunikation, ekonomi, politik, undervisning, hälsa. Men vem har och tar det nationella ansvaret? Hur skapar vi strukturer som får musiksverige att nå fler människor? Det är frågor som kommer att besvaras under vårt seminarium den 2 juli. Men vi vill också höra vad du tycker! Efter en dag fylld med musikpolitik, avrundar vi med musik i praktik. Välkommen till en skön konsert med ny musik för alla!

Från 12.00 Tonsättarhuset är öppet – kom förbi och påverka svenskt musiklivs framtid.
Varför är musik viktig för dig? Vad använder du den till? Vad mer kan musiken göra för dig? Hur ser din drömkonsert ut? Ge dina svar och idéer till våra utsända runtom i Visby och utanför Tonsättarnas hus – och se resultatet på onsdagseftermiddagen hos New Music Experience!

16.00 – 16.45 Seminarium: Det fria musiklivet i Almedalen – Hur skapar vi ett musikliv för alla?
Musik är på egen hand ett gigantiskt transportsystem för alltifrån konstnärliga idéer till sociala behov, kommunikation, ekonomi, politik, undervisning, hälsa. Och likt andra samhällsområden blir musikpolitiken effektivare med nationella strukturer. Men vem har och tar det nationella ansvaret? Vad säger publiken, musikerna och arrangörerna? Vad tycker du? Hur skapar vi strukturer som får musiksverige att växa både nationellt och internationellt?

17.00 – 18.30 Konsert
Efter en dag fylld med musikpolitik, avrundar vi med musik i praktik. Välkommen till en skön konsert med ny musik för alla!


 

fst-logomais-logo   musiksverige-logo  RFOD-logo svensk-jazz-logo    musikcentrum-sweden-logo

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s