OM NMX

Under 3 livfulla dagar är New Music Xperience mötesplatsen där seminarier och diskussioner om musikens effekter i samhället, musikstatistik och politik varvas med livemusik från några av Sveriges främsta artister. Välkommen!

PROGRAM:

Dag 1 30 juni, kl 13.00 – 16.00 Musiksverige i Almedalen – statistik och musik, Hur kan vi förstå musik i ett större sammanhang – som en del av den kreativa sektorn och samhällsekonomin? Vilken roll spelar kreativitet för stärkt konkurrenskraft, eller som sammanhållande kraft? Vi vrider och vänder på frågeställningarna under Musiksveriges seminarium kl 13.00 – 16.00 i Tonsättarnas Hus i Visby. Varmt välkomna!  

Dag 2 1 juli, kl 09.30 till sent in på kvällen, FST i Almedalen: Musikens roll för problemlösning i samhället Föreningen Svenska Tonsättare sätter tänderna i hur man kan använda sig av musik och konst för att lösa utmaningar i samhället. Från kl 13 presenteras resultatet från en tidigare workshop och du är inbjuden för att lyssna och diskutera frågan vidare med oss. Kvällen bjuder också på mingel och musik som du garanterat aldrig hört förut! 

Dag 3 2 juli, 12.00 – 18.30 FST, MAIS/MCR, Svensk Jazz, Musikcentrum Sweden, RANK och RFoD presenterar seminarium och musik i Almedalen. Vem har och tar ansvaret för att skapa nationella strukturer för att effektivisera musikpolitiken? Vad säger publiken, musikerna och arrangörerna och hur skapar vi strukturer som får musiksverige att växa både nationellt och internationellt? Det är frågor som kommer besvaras under vårt seminarium den 2 juli. Du kommer också kunna vara en del av World Café samt lyssna på självlysande artistframträdanden. Välkommen! 

Hela programmet med samtliga programpunkter hittar du här>>


New Music Xperience arrangeras av: Föreningen svenska tonsättare (FST), Musiksverige, Musikarrangörer i Samverkan (MAIS), Musikcentrum Riks, Riksförbundet Svensk Jazz, Riksförbundet för Arrangörer av Nutida Konstmusik (RANK) och Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD).

 

fst-logomais-logo   musiksverige-logo  RFOD-logo svensk-jazz-logo    musikcentrum-sweden-logo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s